Du er her: Artikler » Diverse emner

Artikel navn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ichtymann fødekasse
I Poecilla-bladet så jeg for nogen tid siden en lille artikel om en selvlavet fødekasse, der er betydelig mere ,,human,, end de små skrækkelige "celler", man ser hos dyrehandlerne. Ideen er Jørgen Petersens fra Brabrand og den er så god og enkel, at den fortjener at blive kendt af så mange som muligt. 

I et ca. 20 liters akvarium limer man med silikonelim to glasplader fast til bund og sider, så de danner en tragt. Sprækken ind til yngelafdelingen skal ikke være mere end ca. 2 mm og i det største rum, hvor hunnen går og føder sine unger, er det klogt at have en forholdsvis tæt beplantning af fintløvede planter. Dette giver ungerne en første beskyttelse, indtil de søger ind i yngelafdelingen. For enden af akvariet, i den ende hvor yngelafdelingen er, sørger man for at have en forholdsvis svag lyskilde, der tiltrækker ungerne, medens resten af akvariet står uden lys på. 

Denne fødekasse har den fordel, at man også kan have hannen gående i det største rum, idet ungerne ret hurtigt tiltrækkes af lyset, søger ind gennem "rusen", og kommer i sikkerhed for forældrefiskenes evt. efterstræbelse. 

Jørgen Petersen skriver, at han har afprøvet fødekassen med flere arter, der normalt efterstræber deres unger, og at den virkelig virker efter hensigten. Det var måske en ide at bruge denne fødekasse i stedet for de commercielt fremstillede, der i langt de fleste tilfælde er så små, at det må betragtes som dyreplageri at sætte fisk ned i dem, noget jeg selv for mange år siden observerede da flere af mine store hunner af sort sphenops simpelthen stres- sede ud og døde nogle dage efter at være sat i en sådan fødekasse.
 

powered by FreeFind

Det er tilladt at
låne artikler fra fishbase.dk.
Læs mere om det HER

 

Valid XHTML & CSS