Du er her: Fishbase » Cichlider » Amerika » Sydamerika

Aequidens michaelis

© Foto: F. Ingemann Hansen

Aequidens michaeli Kulllander, 1995

Artsnavnet er til ære for den amerikanske ichthyolog Michael Goulding.

Hannen bliver små 20 cm og hunnen lidt mindre. Udvoksede hanner har en stejl pandeprofil, mens hunnens er tydeligt mere skrå.

Farvemæssigt er der ingen forskel på kønnene. Et smukt træk hos denne art er den stærkt røde stribe øverst i øjets iris. Aequidens michaeli findes i Rio Xingu i området ved Altamira, Brasilien i Sydamerika. Den findes både i de ret strømstærke floders klippe- og rullestemsområder samt i de fladvandede sidevande langs floderne.

Unger og ungfisk går ofte i store stimer på helt lavt vand. Aequidens michaeli er forholdsvis fredelig og kun i yngletiden, kan de vise en vis aggression i forsvaret af ungerne. Arten er fritlegende og afsætter deres æg på sten og andre glatte substrater. En voksen hun kan afgive omkring 500 æg, der ved en temperatur på omkring 26 grader C klækker efter ca. 3 døgn.

Når ungerne en lille uge efter er fritsvømmende, kan de straks tage Artemia nauplier og nogle få dage efter æder de gerne fint knust flagefoder. Bekke forældrefiskene tager aktivt del i yngelplejen. Arten er altædende og under akvarieforhold tager de alle former for frostfoder ligesom flage- og pelletfoder også glider ned. Aequidens michaeli hører hjemme i artsakvariet, men kan gå i selskab med andre fredelige cichlidearter fra Sydamerika. Akvariet bør have skjul i form af trærødder og sten, men også store, kraftige planter kan bruges.

powered by FreeFind

Det er tilladt at låne artikler fra FISHBASE.
Læs mere om det HER

 

Valid xhtml & css