Du er her: Fishbase » Cichlider » Amerika » Sydamerika

Apistogramma nijsseni

© Foto: F. Ingemann Hansen

Apistogramma nijsseni KULLANDER, 1979

Forekomst: Nedre Rio Ucayali-området ved Jenaro Herrera i Peru, Sydamerika.

Biotop: Små langsomt flydende vandløb med brunligt vand og nedfaldende blade og grene. Total hårdhed under 1º dGH, pH omkring 5,5 og temperaturen 27º C.

Størrelse: Hannen 8 cm, hunnen 5 cm

Kønsforskel: Hannen har en blåskinnende kropsfarve og halefinnen har en meget tydelig og markant rød søm. Bugpartiet er gulligt og bugfinnerne er gule med orange spidser. Med tiltagende alder bliver kroppens blåfarvning mindre intensiv. Hunnen er gullig, og i modsætning til andre Apistogramma-arter er det ikke kun når hun tager yngledragten på at hun bliver et fantastisk syn. Kroppen er gul medens hele gælle-og kæbepartiet er kulsort. Midt på kroppen ses en stor sort plet og de seks forreste rygfinnestråler bliver sorte. Halefinnen bliver meget mørk. Bugfinnerne bliver kulsorte med lysende gule spidser. Notater:

Fredelig revirforsvarende art, der kan holdes i selskabsakvarium med andre fredelige ikke for store arter. Akvariet skal være godt beplantet med en del tætte partier. Her skal der være huler, som man kan lave af sten, trærødder eller kokosnøddeskaller. Hannen tager og forsvarer et revir, hvor hunnerne (gerne 2-3 hunner til hver han) så har deres mindre revir. Temperatur 24-30º, pH 5,5-6,0 og hårdhed under 5º dGH.

Arten er som de andre Apistogramma-arter hulelegende og danner moder-faderfamilie (Hunnen tager sig af æg/unger, medens hannen tager sig af revirforsvaret. Horst Linke anbefaler gamle, godt udvaskede bambusrør som legesubstrat. Opfodringen af yngelen foregår bedst med Artemia nauplier.

powered by FreeFind

Det er tilladt at låne artikler fra FISHBASE.
Læs mere om det HER

 

Valid xhtml & css