Du er her: Fishbase » Cichlider » Amerika » Sydamerika

Mikrogeophagus ramirezi

© Foto: F. Ingemann Hansen

Mikrogeophagus ramirezi

SYNONYMER: Apistogramma ramirezi MYERS & HARRY, 1948, Papiliochromis ramirezi KULLANDER 1977, Microgeophagus ramirezi FREY, 1957 (NOMEN NUDEM), Pseudogeophagus ramirezi HOEDEMAN, 1969, Pseudoapistogramma ramirezi AXELROD, 1971

FOREKOMST: Arten findes nordvest for Rio Orinoco i Venezuela samt i Rio Meta og Rio Vichade i Colombia. BIOTOP: klare, langsomt løbende vandløb med sandede til mudrede bund, for det meste med en del plantevækst, men også i vandløb uden. Arten findes også i flade vandhuller på savannen. POPULÆRNAVN: Sommerfuglecichlide

STØRRELSE: Han 7 cm, hun 5 cm

KØNSFORSKEL: Ikke altid lige let at se kønsforskel på, men ved gode, udfarvede individer er det tydeligt, at hunnen er mere rød på bugpartiet end hannen.

NOTATER: En smuk akvariefisk, der bør holdes i et veltilplantet akvarium med stedvise tætte plantetykninger. Temperatur 25-27ºC pH 6,5 - 7 og hårdhed op til 10º dGH, dog er det bedre med en hårdhed nede omkring 5o dGH. Arten er ret følsom overfor affaldsstoffer i vandet, så man skal sørge for regelmæssige delvise vandskift med 20 % hver uge.

Ved opdræt skal temperaturen gerne op på 28-29oC, og man vil så se, at parret begynder at pudse en sten ren for alger og snavs. Sommerfuglecichliden er fritlegende og kuldstørrelsen kan komme op på ca 200. Når ungerne er fritsvømmende kan de med det samme tage Artemia nauplier, et foder de vokser godt på, og også de voksne sommerfuglecichlider har godt af dette foder. Af foder, man ellers kan bruge til disse til tider meget sarte dyr, er cyclops, dafnier, myggelarver og de skal helst gives som levende foder, men frostfoder accepteres som regel også.

Sommerfuglecichliden har i mange år været en af de mest populære små cichlider, der også har været holdt i selskabsakvarier med tetra-arter og andre. Dette er der heller ikke noget i vejen for, da arten er fredelig og selv under legen er deres revir ikke større, end at de andre fisk har mulighed for at holde sig udenfor dette i et nogenlunde stort akvarium. Der har gennem årene været knyttet utallige videnskabelige navne til denne art, så man tør efterhånden næsten ikke tro, at Microgeophagus ramirezi bliver det korrekte, men det må fremtiden vise.

powered by FreeFind

Det er tilladt at låne artikler fra FISHBASE.
Læs mere om det HER

 

Valid xhtml & css