Neolamprologus moorii

© Foto: Benny B. Larsen

Neolamprologus moorii

FOREKOMST: Endemisk i Tanganyikasøen, hvor den findes i den sydligste halvdel.

BIOTOP: Klippekyst og rullestensområdet udenfor denne.

STØRRELSE: Hunnen 10 cm og hannen en smule mindre.

KØNSFORSKEL: Ingen tydelig ydre kønsforskel.

NOTATER: Akvariet bør indrettes med stenopbygninger, der danne huler og skjul. Temperatur 23-25º C, pH 7-8,5 og hårdhed op til 20º dGH. N.moorii er en af de mest almindelige fisk indenfor slægten Neolamprologus i dens udbredelsesområde. Den findes næsten overalt ned til en dybde af ca 3 meter.

Arten er revirforsvarende og danner par. Arten ses både som fritlegende og som hulelegende. Kuldstørrelse op til 500, og da et kuld af denne størrelse kan være meget svært at forsvare mod andre fisk, er N. moorii da også meget aggressiv under yngelplejen. Hvis man vil opdrætte denne fisk rigtigt, er det bedst at holde den i et specialakvarium, da den i et selskabsakvarium med andre tnaganyikacichlider ofte vil kunne skade de andre fisk under yngelplejens aggressioner.

Fodermæssigt er N.moorii insektæder i naturen, medens den under akvarieforhold også tager andre fordeemner. Brugen af levende foder eller frostfoder kan anbefales, selv om man også kan give lidt tørfoder som supplementsfoder. Ungfiskene hos denne art har en meget smuk gulligbrun grundfarve, medens de voksne fisk bliver mørkere og mørkere og som fuldvoksne nærmest er mørkebrune til sorte.

powered by FreeFind

Det er tilladt at låne artikler fra FISHBASE.
Læs mere om det HER

 

Valid xhtml & css