Balantiocheilus melanopterus

© Foto: F- Ingemann Hansen

Balantiocheilus melanopterus

ynonymer: Barbus melanopterus, Puntius melanopterus, Systomus melanopterus

Forekomst: Borneo, Malakkahalvøen, Sumatra, Vietnam og Thailand i Sydøstasien

Biotop: Ret hurtigt strømmende floder. Populærnavn: Hajbarbe eller Bali haj Størrelse: I naturen bliver hajbarben 35 cm, men under akvarieforhold som regel noget mindre.

Kønsforskel: Ingen ydre kendte kønsforskelle Litteratur:

Notater: Hajbarben svømmer på en meget karakteristisk, rykvis måde og søger gerne sin føde nær eller på bunden af akvariet. På grund af sin størrelse, bør denne art kun holdes i akvarier over 300 liter. Akvariets bør indrettes med beplantning i baggrunden og til siderne, men der skal være god svømmeplads i midten af akvariet.

Hajbarben er en meget livlig og hurtig svømmende fisk, som SKAL have god svømmeplads. Man bør sørge for en god tæt overdækning af akvariet, da hajbarben er en dygtig springer. Temperatur 22-28º C, hårdhed 5-10º dGH og en pH omkring 6,5-7. Hvis akvariet står på et sted, hvor solen periodisk falder ind, vil man rigtig kunne nyde disse smukke fisks sølvagtige farvespil.

Arten er ikke kræsen, og tager villigt tørfoder, men man bør alligevel sørge for en varieret fodring med levende foder og grøntfoder. Så vidt vides er hajbarben aldrig opdrættet under private akvarieforhold, og man ved praktisk taget ikke meget om deres formeringsadfærd.

 

Læs mere om denne og andre karpefisk i bogen "Barber og andre karpefisk", 2005 fra forlaget Atelier (ISBN 87-7857-455-2)

powered by FreeFind

Det er tilladt at låne artikler fra FISHBASE.
Læs mere om det HER

 

Valid xhtml & css