Du er her: Fishbase » Labyrintfisk

Betta bellica

© Foto: F. Ingemann Hansen

Betta bellica SAUVAGE, 1884

ETYMOLOGI :

Artsnavnet betyder den stridbare eller krigeriske.

STØRRELSE :

11 cm

FARVE / FORM :

Langstrakt form med ret små finner. Grundfarven er gul til mørkebrun. Kroppens skæl har en lysegrøn kant, og dette giver fisken et udseende som om den har grønne smalle længdebånd på kroppen. De lodrette finner er brunligrøde med et metallisk grønt skær. Bugfinnerne er kraftigt røde med grønhvide spidser. Hos ældre hanner er også den nederste del af halefinnen og den udtrukne del af gatfinnen stærkt rød.

KØNSFORSKEL :

Hunnen adskiller sig fra hannen ved at være mindre og have knapt så stærke farver som han.

UDBREDELSE :

Arten findes i den sydlige del af den malajiske halvø

ØKOLOGI/BIOLOGI :

Arten findes i store såvel som mindre floder.

ADFÆRD :

Lige så krigerisk som kampfisken (Betta splendens)

AKVARIET :

Bør holdes i specialakvarium med en enkelt han og nogle hunner. Der skal være gode planteområder, så hunnerne får mulighed for at skjule sig, hvis hannens kurtisering skulle gå over i ren forfølgelse.

FORPLANTNING :

Arten er skumredebygger som B. splendens. Under legen omslynger hannen hunnen og nærmest "presser" æggene ud af hunnen. Kuldstørrelsen ligger omkring 200. og æggene klækker efter ca. 48 timer. Efter yderligere ca. 86 timer er ungerne fritsvømmende og skal fodres. På dette tidspunkt bør man tage hannen fra (hunnen er fjernet tidligere, hvis akvariet da ikke er meget stort). De første dage skal ungerne have æggeblomme eller infusorier, men de kan hurtigt gå over til artemia.

Mange flere oplysninger om denne art og andre labyrintfisk kan findes i Bogen LABYRINTFISK, ISBN87-7857-424-2, Forlaget Atelier, 2004

powered by FreeFind

Det er tilladt at låne artikler fra FISHBASE.
Læs mere om det HER

 

Valid xhtml & css