Du er her: Fishbase » Maller

Corydoras aeneus

© Foto: Benny B. Larsen

Corydoras aeneus

SYNONYMER: Hoplosternum aeneum, Callichthys aeneus, Corydoras macrosteus

FOREKOMST: Vidt udbredt i Sydamerikas floder fra Venezuela til La Plata

BIOTOP: Områder med mudret bund og plantevækst

POPULÆRNAVN: Kobberpansermalle

STØRRELSE: 7,5 cm

KØNSFORSKEL: Bortset fra at hunnen er større og mere rundbuget end hannen, er der ingen ydre kønsforskel.

NOTATER: Kobberpansermallen er en af de almindeligste Corydoras-arter i akvariehobbyen. Den er hårdfør og let at holde under normale akvarieforhold. Den er yderst velegnet til selskabsakvariet. Da Corydoras-arterne er selskabsdyr, bør man holde mindst 5-6 stykker af hver art i akvariet.

Temperatur 24-26º C,

Corydoras-arterne er fredelige og selskabelige og opholder sig altid tæt ved bunden. Det eneste tidspunkt, hvor dyret forlader bunden er, når den lige skal et smut op til overfladen for at fylde frisk luft i tarmsystemet. Corydoras-arterne har nemlig et supplerende åndedrætsorgan, idet de udnytter tarmsystemet som sådan. Dette betyder at de kan klare sig i vandområder, hvor der normalt ikke er ilt nok i vandet.

Kobberpansermallen er ikke svær at opdrætte. Et akvarium på 30-40 liter påfyldes frisk vand, temperaturen sættes til 26-27o C, og det får lov at stå et par dage til afhærdning. En stor rognsvær hun sættes så sammen med 2 hanner over i akvariet, og det varer sjældent mere end en dag eller to, før man kan se de to hanner bejle til hende ved at svømme tæt hen til hende og forfølge hende rundt i hele akvariet. Når fiskene er klar, begynder æglægningen og dette foregår overalt i akvariet uden nogen form for orden. Æggene afsættes på glasbunden, på ruderne, på sten, hvis der er sådanne i akvariet, ja simpelthen overalt.

Når legen er overstået fjernes forældrefiskene og efter nogle dage vil man se de små larver hænge overalt. Når de er fritsvømmende, kan fodringen med det fineste støvfoder påbegyndes.

powered by FreeFind

Det er tilladt at låne artikler fra FISHBASE.
Læs mere om det HER

 

Valid xhtml & css