Du er her: Fishbase » Maller

Corydoras panda

© Foto: Benny B. Larsen

Corydoras panda NIJSSEN & ISBRÜCKER, 1971

FOREKOMST: Rio Ucayali-flodsystemet i Peru, Sydamerika

BIOTOP: Områder med mudret bund og plantevækst

POPULÆRNAVN: Panda-pansermalle

STØRRELSE: 5,5 cm

KØNSFORSKEL: Bortset fra at hunnen er større og mere rundbuget end hannen, er der ingen ydre kønsforskel.

NOTATER: En meget fredelig art, der kun bør holdes sammen med andre fredelige arter som f.eks. mindre tetra og Apistogramma. Da Corydoras-arterne er selskabsdyr, bør man holde mindst 5-6 stykker af hver art i akvariet. Temperatur 22-25º C, Corydoras-arterne er fredelige og selskabelige og opholder sig altid tæt ved bunden.

Det eneste tidspunkt, hvor dyret forlader bunden er, når den lige skal et smut op til overfladen for at fylde frisk luft i tarmsystemet. Corydoras-arterne har nemlig et supplerende åndedrætsorgan, idet de udnytter tarmsystemet som sådan. Dette betyder at de kan klare sig i vandområder, hvor der normalt ikke er ilt nok i vandet.

Selv om panda-pansermallen har været i akvariehobbyen i flere år efterhånden, har der ikke været tale om mange opdræt af denne spændende og smukke pansermalle. En tysk opdrætter giver følgende opskrift: Et akvarium på 30-40 liter påfyldes frisk vand, temperaturen sættes til 26o C, og det får lov at stå et par dage til afhærdning. To store rognsvære hunner sættes så sammen med 2 hanner over i akvariet, og det varer sjældent mere end en dag eller to, før man kan se de to hanner bejle til hunnerne ved at svømme tæt hen til dem og forfølge dem rundt i hele akvariet. Når fiskene er klar, begynder æglægningen og dette foregår overalt i akvariet uden nogen form for orden.

Æggene afsættes på glasbunden, på ruderne, på sten, hvis der er sådanne i akvariet, ja simpelthen overalt. Kuldstørrelse ofte kun omkring 20-25, men det skulle kunne komme op på ca 50 med fuldt udvoksede hunner (altså for to hunner ialt). Når legen er overstået fjernes forældrefiskene og efter 4-5 dage vil man se de små larver hænge overalt. Når de er fritsvømmende, kan fodringen med det fineste levende foder som f.eks. artemia nauplier og microorm påbegyndes. I den ca 5-måneder lange legeperiode kan mallerne lege 10-12 gange

powered by FreeFind

Det er tilladt at låne artikler fra FISHBASE.
Læs mere om det HER

 

Valid xhtml & css