Du er her: Fishbase » Regnbuefisk

Glossolepis incisus

© Foto: F. Ingemann Hansen

Glossolepis incisus
 

Forekomst: Nordlige Nyguinea i Sentani-søen og i de tilløbende floder.
 

Populærnavn: Stor regnbuefisk
 

Størrelse: 15 cm
 

Kønsforskel: Hannen mere højrygget end hunnen og hannen er endvidere stærkt rød medens hunnen er mere grålig.
 

Notater: En fredelig og meget livligt svømmende art, der dog kan blive helt skrækslagen, hvis den forskrækkes. Så kan den fare rundt i akvariet og ramle mod glas og dekorationegenstande helt hysterisk.
 

Akvariet, der ikke bør være for lille (200 liter) kan indrettes med trærødder og planter. Temperatur 22-24 grader (til opdræt 24-26 grader C.) pH 7-7,5 og hårdhed 18-25 grader dGH.
 

Hvis man ønsker at opdrætte denne art, skal man indrette legeakvariet med en stor klump javamos, som fiskene afsætter æggene i. Æggene er stærkt klæbende og udviklingen varer 7-10 dage. Ungerne skjuler sig i plantetykningen og holder gerne til helt oppe under vandoverfladen, hvorfor det også er en god ide at have denne dækket med et lag flydeplanter.
 

Ungerne vokser i begyndelsen meget langsomt og man bør fange dem op og sætte dem over i et mindre akvarium, så fodringen kan blive mere rationel. I begyndelsen skal man fodre med hjuldyr og hårdkogt æggeblomme og foderstørrelsen skal så ændres eftersom ungerne vokser til. Et godt fingerpeg er at foderet aldrig må være større end ungens øje. Hannerne begynder først at farve ud i den typiske han-farvedragt, når de bliver omkring 6-7 cm store.

 

powered by FreeFind

Det er tilladt at låne artikler fra FISHBASE.
Læs mere om det HER

 

Valid xhtml & css